Bun venit pe site-ul festivalului "Vadul lui Woodstock"

Comitetul organizatoric al festivalului "Vadul lui Woodstock" organizeaza pentru al cincea oara consecutiv, un festival de muzica in format strict "live" care are loc pe malul Riului Nistru la Vadul lui Voda.

Acest festival nu inzadar poarta numele vestitului sau predecesor "Woodstock"- semnificatia sa fiind aceiasi - promovarea pacii si nonviolentei, care credem ca in actualul context al relatiilor, sau mai bine zis a lipsei lor, dintre oficialitatile tarii noastre si cele transnistrene, ar putea fi o alternativa palpabila - un dialog direct dintre oamenii simpli.

Faptul ca in anul 2010 cea de a patra editie a fost una de succes, ne incurajeaza si ne face sa credem ca ca acest bun inceput trebuie sa traiasca si mai departe.

Sub motoul "Rebuilding Bridges"(Reconstruirea podurilor), avem convingerea ca este foarte actual de a consacra acest festival revenirii la un dialog intre oamenii simpli, oamenii de arta de pe ambele parti ale Nistrului, cu participarea artistilor din tarile vecine, pentru a construi o punte spirituala ce-ar promova in toata istoria sa o politica pacifista, una de caritate.
Mai mult ca atit! - acest eveniment de acum a devenit o traditie multasteptata de catre muzicienii si spectatorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Accentul principal se va pune pe folosirea limbajului international al muzicii pentru a demonstra simplitatea si eficienta intrunirilor dintre oameni de cultura, arta, jurnalisti etc., posibilitatea de a initia un dialog de "jos", un dialog necoditionat.

In zilele de 21-22 mai 2011pe stadionul din or.Vadul lui Voda va avea loc desfasurarea festivalului de muzica live "Vadul lui Woodstock" - a 5-a editie. Acest eveniment se va bucura de sustinerea Primariei or.Chisinau si Primariei or. Vadul lui Voda, a misiunii OSCE din Moldova si Ambasadei SUA in Moldova. Evenimentul este sprijinit pe larg de un sir de ONG-uri din tara, care ,traditional, petrec o multime de activitati propagatoare in domeniul apararii drepturilor omului, ecologie, antidrog/antiSIDA, etc..

Evenimentul este mediatizat pe larg de mas-media din tara si este sprijinit si de un sir de sponsori comerciali. Speram in continuare sa se alature acestei echipe si alta lume buna, mecenati si oameni ce tin cu adevarat la integritatea si cultura acestei tari.

Festivalul nu este unul comercial. Organizatorii lui tind sa aduca publicului muzica vie - muzica de orice gen, muzica de calitate.

Spre marea noastra satisfactie, editiile precedente ne-au dovedit a cita oara prezenta dorintei de comunicare si a spiritului creativ intre oamenii ce fac muzica din suflet si pentru suflet, oameni dotati cu talente inedite, de altfel ca si tot poporul acestei tari.

Credem ca oricum procesul odata pornit nu va mai reversa, si legaturile aparute intre noi, reprezentantii artei muzicale si a admiratorilor ei, de pa ambele cioburi ale tarisoarei noastre, pe viitor se vor intari numai!

El nu intruneste in sine careva elemente de concurs al abilitatilor muzicale sau profesionale, ci doar un concurs de mesaje catre societate - la editiile trecute - un concurs al mesajelor pacifiste.


Aducem adinci multumiri Ambasadei SUA in R.Moldova, Misiunii OSCE in R.Moldova, Departamentului cultura a municipiului Chisinau, ARCI Moldova si Primariei or.Vadul lui Voda pentru sustinerea financiara la organizarea festivalului!
Multumiri colegilor de la Amnesty International, CReDO, AVI Moldova, Salva Eco si altor ONG-uri care au contribuit nespus de mult la organizarea festivalului!
Multumim tuturor celor care nu au ramas indiferenti fata de acest eveniment!
Multumim oaspetilor festivalului care au participat la el !